ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ! ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ
Καλέστε μας στο +30 210 220 3450 Είμαστε ανοιχτά τώρα!

Στην Flexcar λέμε ΝΑΙ στην ηλεκτροκίνηση!

 

Κάθε μετακίνηση «αφήνει» το δικό της ενεργειακό αποτύπωμα και στόχος μας είναι αυτό το αποτύπωμα των μετακινήσεων να γίνει φιλικά ουδέτερο, δηλαδή μηδενικό.

Το 2020 η συγκέντρωση CO2 ήταν η υψηλότερη που έχει καταγραφεί στην ανθρώπινη ιστορία σύμφωνα με τη WWF Ελλάς. Η ΕΕ έχει ήδη διαπιστώσει και έχει θέσει ως στόχο να μειωθούν οι εκπομπές CO2 από τα επιβατικά οχήματα κατά 40% μέχρι το 2030 και να γίνουν μηδενικές ως το 2050! Είναι επιτακτική ανάγκη η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, γι' αυτό προτείνει τη χρήση υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων. Εμείς δεν θα μπορούσαμε παρά να συμβάλλουμε σε αυτό διευκολύνοντάς σε να αποκτήσεις ένα "πράσινο" όχημα!

Εάν χρειάζεσαι ένα αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις σου, ένα plug in υβριδικό (hyperlink με τα δικά μας plug in)ή ηλεκτρικό(hyperlink με τα δικά μας ηλεκτρικά) είναι η καλύτερη επιλογή για το περιβάλλον αλλά και για εσένα τον ίδιο γιατί τα οφέλη είναι πολλά!
 

Plug in υβριδικά είναι τα λεγόμενα υβριδικά «εξωτερικής φόρτισης» κοινώς επαναφορτιζόμενα (από εξωτερική πηγή). "Παντρεύουν" δύο τεχνολογίες μαζί προκειμένου να επιτευχθεί η κίνησή τους: τον κινητήρα εσωτερικής καύσης(βενζίνη ή πετρέλαιο) και τον ηλεκτροκινητήρα! 

 

Με ένα plug in υβριδικό όχημα

κάνετε οικονομία γιατί:

  • έχεις μειωμένα έξοδα για τα καύσιμα. Κατά τη μετακίνηση χρησιμοποιείται ο κινητήρας εσωτερικής καύσης ακόμα και παράλληλα με τον ηλεκτροκινητήρα, μειώνοντας σημαντικά την κατανάλωση καυσίμου.
  • γλιτώνεις χρήματα καθώς έχει σχεδιαστεί να εξοικονομεί ή ακόμα και να ανακτά ενέργεια σε συγκεκριμένες συνθήκες (πχ εκκίνηση, φρενάρισμα, ακινητοποίηση, ρολάρισμα κτλ).
  • απαλλάσσεσαι από τα τέλη κυκλοφορίας και έχεις μειωμένο τέλος ταξινόμησης.
  • έχεις  πρόσβαση σε «πράσινες» ζώνες.
     

Έχετε αυτονομία καθώς:

  • μπορείτε να κινηθείτε σε πολλές περιπτώσεις έως και 60 χλμ. καθαρά με ηλεκτρική ενέργεια. Επομένως, μέσα στην πόλη κινηθείστε εντελώς ηλεκτρικά.
  • επιλέγετε ο ίδιος αν θα κινηθείτε με ηλεκτρική ενέργεια ή βενζίνη/diesel.
  • Φορτίζετε ανά πάσα στιγμή το αυτοκίνητό σας παντού: στο σπίτι κατά τη διάρκεια της νύχτας, μέσω ενός wallbox στο πάρκινγκ ή στο γκαράζ, στην εργασία σου ή σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης.

 

Μπορείτε να απολαύσετε:

  • εντυπωσιακές επιδόσεις, αφού ο ηλεκτροκινητήρας και το θερμικό μοτέρ παράγουν συνδυαστικά μεγάλο αριθμό αλόγων!
  • μια άνετη και ήσυχη μετακίνηση καθώς υπάρχει μειωμένος θόρυβος στην καμπίνα. Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας τα χαμηλά επίπεδα θορύβου έχουν θετικές επιπτώσεις και στην υγεία του οδηγού μειώνοντας το άγχος.

 

Με ένα ηλεκτρικό όχημα 

Κινείστε οικονομικά γιατί:

  • πληρώνετε λιγότερα χρήματα καθώς η ηλεκτρική φόρτιση είναι πιο φθηνή από το πετρέλαιο και τη βενζίνη με μέσο κόστος μικρότερο του 1€ ανά 100χλμ.
  • εξοικονομείτε χρήματα αφού τα ηλεκτρικά οχήματα μπορούν να σχεδιαστούν με τέτοιον τρόπο ώστε να αυτο-φορτίζονται κατά τις επιβραδύνσεις του (regenerative braking), βελτιώνοντας έτσι τον δείκτη κατανάλωσης.
  • απαλλάσσεστε από τα τέλη κυκλοφορίας και από τον φόρο πολυτελείας.
  • κάνετε σέρβις μόνο 1 φορά τον χρόνο.
  • δίνετε λίγα χρήματα για τη συντήρηση. Δεν χρειάζεται αντικατάσταση ή  συντήρηση σε μηχανικά μέρη, όπως σύστημα ανάφλεξης, πιστόνια, βαλβίδες ή εκκεντροφόρους, διότι πολύ απλά δεν υπάρχουν!!

 

Επίσης, διευκολύνεστε καθώς:

  • έχειτε πρόσβαση σε ζώνες χαμηλών εκπομπών ρύπων
  • δικαιούστε ελεύθερο πάρκινγκ 

Ακόμα, κατά την οδήγηση:

  • έχετε μεγάλη αυτονομία. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα τελευταίας γενιάς προσφέρουν ρεαλιστική κάλυψη απόστασης  200-500 χλμ!
  • απολαμβάνετε την ηρεμία σου ακούγοντας πεντακάθαρα την μουσική σου καθώς είναι απολύτως αθόρυβα! 
  • έχετε ευκολότερη οδήγηση. Γρήγορη επιτάχυνση αλλά και επιβράδυνση με ένα μόνο πεντάλ!

 

Και με τις δύο επιλογές αποδεδειγμένα προστατεύετε το περιβάλλον αφού συμβάλλετε:

  • στη μείωση των εκπομπών αερίων ρύπων του θερμοκηπίου (CO2) και βελτίωση του αέρα.
  • στη μείωση των επιπέδων κατανάλωσης ενέργειας. 
  • στη μείωση της ηχορύπανσης ειδικά μέσα στις πόλεις.

 

Η κλιματική κρίση είναι μια πρόκληση που αφορά όλους μας και όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε την αλλαγή!

Στη FlexCar επενδύοντας στην πράσινη κινητικότητα και θέλοντας να μειώσουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμά, γνωρίζουμε πως ένα ηλεκτρικό ή ένα plug in υβριδικό αυτοκίνητο είναι πάντα καλύτερο για το περιβάλλον αλλά και για την τσέπη σας! 

Σας διευκολύνουμε λοιπόν ώστε να αποκτήσετε το πράσινο αυτοκίνητο που σου ταιριάζει επιλέγοντας από τη μεγάλη γκάμα του συνεχώς αυξανόμενου πράσινου στόλου που διαθέτουμε.

Περισσότερα άρθρα

30/9/2022
flexcar

Fiat 500 Icon Cabrio: Το νέο ηλεκτρικό 500 της Fiat είναι εδώ και είναι cabrio

Νέα πνοή στην ηλεκτροκίνηση δίνει η Fiat με το φουτουριστικό ηλεκτρικό Fiat 500 cabrio που σίγουρα θα σε γοητεύσει! Μαθετε περισσοτερα
30/9/2022
flexcar

Volvo S60 recharge T8 2022: Ανακαλύψτε το ντελικάτο plug-in υβριδικό σεντάν

Αν θέλετε να οδηγείτε με στυλ και ασφάλεια τότε πρέπει να δείτε το Volvo S60 με τα προηγμένα βοηθήματα οδήγησης και το ισχυρότερο plug-in υβριδικό σύστημα της Σουηδικής εταιρίας. Μαθετε περισσοτερα
14/10/2022
flexcar

Ελαστικά χωρίς αέρα; Κι όμως γίνεται!

Τα πάνω κάτω έχει σκοπό να φέρει η Michelin, η γνωστή γαλλική εταιρία ελαστικών, η οποία λανσάρει τα πρωτοποριακά ελαστικά Uptis που δεν έχουν αέρα! Μαθετε περισσοτερα